Grijanje i hlađenje u gips kartonskim pločama

GBP-10 SUSTAV GRIJANJA I HLAĐENJA

Područje primjene

Grijanje i hlađenje gips-kartonskih ploča je prvi izbor za zgrade u kojima ne postoji vlažna žbuka (žbuka, monolitna betonska ploča) ili gdje je poželjan brži i čišći način gradnje:

 • lagane zgrade
 • tavani
 • interijeri sa spuštenim stropovima
 • renovacija zgrada 
 • modernizacija grijanja

Komponente sustava

Za izgradnju funkcionalnog sustava potrebni su sljedeći elementi:

 • GBP-10 gips-kartonske ploče grijanja i hlađenja
 • 20x2 mm linija distribucije
 • RADOPRESS Watt pribor (20/10/20 T-komad, 20/10 reduktor, spojnica, itd.)
 • razdjelnik za plošno grijanje
 • kompletan sustav kontrole kako bi se zadovoljile operativne potrebe
 

Ploča za grijanje je gips-kartonska ploča debljine 15 mm s cijevima debljine 10 mm koje se protežu ispod ploče. Cijevi se ugrađuju u utore ploče i po cijeloj površini u procjepe agregata radi bolje toplinske provodljivosti. Kako bi se povećala čvrstoća ploče, strana s cijevima prekrivena je fleksibilnim slojem ljepila pojačanim mrežom od fiberglasa. Udaljenost od središta ploče do središta cijevi je 75 mm. Strana ploče na kojoj su cijevi je stražnja.

Druga strana, koja nema cijevi, okrenuta je prema sobi te ima iscrtanu tanku liniju koja prati cijev koja prolazi kroz nju tako da možete vidjeti gdje se vijak ne bi trebao bušiti (ovaj znak potamni tijekom bojanja).

Priključne cijevi ploča imaju duljinu od 1 m tako da mogu sigurno doseći liniju distribucije od 20x2 mm.

Standardne gips-kartonske ploče nisu napravljene od impregniranih (RBI ili RFI) ploča, ali su također dostupne u ovoj kvaliteti na zahtjev. Ploča podržava maksimalnu temperaturu napajanja od 50 ° C.

Dimenzije ploče

Površina svake dimenzije ploče (A) i duljina cijevi (I) koja prolazi u njima:

1. A=1,2 m2, l=16 m     2. A=2,4 m2, l= 32m

3. A=1,2 m2, l=16 m     4. A=0,6 m2, l= 8,2m    

Cijev PERT-EVOH-PERT napravljena je od 5 slojeva, bez difuzije kisika te je integrirana u ploču 10x1,3 mm.

Linija distribucije koja povezuje ploče s razdjelnikom mora biti napravljena od PEX-Al-PEX cijevi 20x2 mm s 5 slojeva i aluminijskim umetkom. U tim odjeljcima preporučuje se izolacija cijevi kako bi se smanjio neželjeni gubitak topline. To se može postići zasebnom, naknadnom izolacijskom cijevi, ali i odabirom prethodno izoliranih tipova RADOPRESS cijevi kako bi se olakšala instalacija.

<KENOX S730 / Samsung S730>

Ploče se spajaju pomoću spojnih elemenata koji moraju uključivati TH presjek (samo s TH viljuškastim kliještima). Zbog Tichelmannove sheme koja se koristi za priključivanje ploča na liniju distribucije potrebne su samo tri vrste pribora. Za povezivanje ploča s linijom distribucije potreban je 20/10/20 T-dio i 20/10 reduktor. Spojka od 10 mm može se koristiti za serijsko spajanje ploča (ako je potrebno).

Krugovi grijanja i hlađenja u zgradi mogu se podesiti spajanjem na površinske grijaće razdjelnike. Razdjelnici s uređajem za mjerenje toka omogućuju prethodno postavljanje procijenjenog toka, provjeravajući stvarnu stopu protoka i zatvaranje / otvaranje i ventiliranje krugova kako je potrebno. Kućište razdjelnika također se može nadopuniti izolacijskim elementom koji se lako postavlja.

Prilikom transporta ili utovara ploča treba paziti da se izbjegne oštećenje ili lom. Prilikom nošenja ručno, držite je uspravno tako da savitljiva sila, zbog vlastite težine, ne opterećuje konstrukciju ploče.

Gips-kartonske ploče vrlo su osjetljive na vlažnost i temperaturu okoline. Nakon odabira odgovarajućeg spremnika, 48 sati prije postavljanja, ploče se moraju smjestiti u isti prostor gdje će biti postavljene tako da se sadržaj vlage može izbalansirati. Skladištenje elemenata suhog tehnološkog sustava može se započeti nakon završetka građevinskih procesa mokre tehnologije (žbukanje, betoniranje donjeg poda itd.) i nakon potrebnog sušenja. 

Gips-kartonske ploče za grijanje i hlađenje trebale bi se čuvati polegnute na ravnoj, vodoravnoj površini prikladnoj za tu svrhu. Paket koji se isporučuje na objekt uključuje paletu koja omogućuje ravnu  površinu, ali potreban prostor za pohranu mora biti osiguran čak i kada je pakiranje otvoreno. To mogu biti palete odgovarajuće veličine ili složeni blokovi na maksimalnoj udaljenosti od 50 cm.

Ploče se moraju pomicati u uspravnom položaju pomoću posebne ručke namijenjene za tu svrhu ili pomoću drugih uređaja prikladnih za njihovo pomicanje (npr. kolica s kotačima itd.).

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam upit i odaberite na koji način želite da Vam se povratno javimo

Povratni poziv

Online upit
Kontaktirat ćemo Vas putem poziva
Online upit
Kontaktirat ćemo Vas putem emaila

Podijeli:

Alati za projektante

Za lakši odabir proizvoda ili izračun dimenzija koje su Vam potrebne odaberite jedan od naših alata.

Centar za preuzimanje

Sve što vam je potrebno na jednom mjestu. Pronađite i preuzmite aktualne kataloge, cjenike ili upute za ugradnju.

Niste pronašli ono što tražite?
Sada nastavite pretraživati ​​u našem centru za preuzimanje.

Pipelife internet trgovina

Web trgovina namijenjena našim poslovnim partnerima i suradnicima kako bi na jednostavniji način nastavili zajedničku suradnju!

Maloprodajna internet trgovina

Pipelife poslovnice

Kontaktirajte nas

Zainteresirani ste za neki naš proizvod,trebate pomoć oko projektirana ili ugradnje, slobodno nas kontaktirajte!

Povratni poziv

Povratni poziv
E-pošta