ZIDNO I STROPNO GRIJANJE I HLAĐENJE

PPS-10 GRIJANJE 

Sustav zidnog grijanja sastoji se od cijevi postavljenih ispod žbuke na zidovima koje zagrijavaju ili hlade, koji zatim zračenjem prenose tu energiju grijanja ili hlađenja u okolni prostor.
 
Grijanje zidova može se koristiti kao samostalni sustav, ali se također može kombinirati s podnim grijanjem kako bi se poboljšala udobnost u prostorijama s tvrdim podom. U tom slučaju, pod se samo minimalno zagrijava zbog činjenice da veća površina grijanja omogućuje da niža temperatura poda (površine) postigne isti rezultat grijanja. Tako je potrebna niža temperatura vode za grijanje, a kao pozitivna nuspojava je smanjenje količine prašine zbog autonomnog sustava podnog grijanja. Kombinirana upotreba sustava grijanja (pod / zid / strop) uvijek povećava udobnost.
 
Grijanje zidova mora se instalirati na unutarnju površinu vanjskih zidova i tek sekundarno na unutarnje zidove, budući da se tako smanjuje hladno zračenje (ili toplinsko zračenje ljeti) površina koje graniče s vanjskim prostorom.

 

PPS-10 HLAĐENJE

Zidni sustav grijanja također se može koristiti ljeti za hlađenje. Hlađenje zahtijeva veću površinu u usporedbi s grijanjem, tako da će sustavi koji se također koriste za hlađenje biti preveliki za grijanje. Istodobno, to je prednost jer je niža temperatura grijane vode dovoljna ako je površina veća. Dodatna površina može se ugraditi na strop budući da je to izvor zračenja. Ispravno će funkcionirati jer sve vrste zračenja topline pa tako i zidno i stropno grijanje također imaju konvekcijsku komponentu. To je osobito korisno u slučaju stropnih sustava u načinu hlađenja jer hladni zrak po prirodi ima tendenciju da se kreće prema dolje, upravo tamo gdje vam je potreban.

Prilikom razmatranja hlađenja površine, posebnu pozornost treba posvetiti kondenzaciji. Ako se ne planira samo grijanje, već i hlađenje, regulacijski sustav mora biti pravilno projektiran kako bi se spriječilo stvaranje kondenzata i plijesni na površinama. U usporedbi s instalacijama samo za grijanje to zahtijeva složeniji regulatorni sustav.

PERT-EVOH 

Višeslojna cijev PERT tipa "P" koja se sastoji od pet slojeva gdje je osnovna cijev od PE-RT (visokotemperaturni polietilen) sa zaštitnim slojem EVOH OXIGENA (etilen vinil alkohol).

Zaštitni sloj izrađen od EVOH-a značajno smanjuje difuziju kisika kroz stijenke vodovodne cijevi i na taj način učinkovito inhibira procese oksidacije u krugu grijanja - sprječavajući tako koroziju kotla, bojlera ili radijatora. Sloj EVOH okružen je slojem istog materijala kao i materijal komunalne cijevi koji ga štiti od vanjskih oštećenja. Trajnu vezu između slojeva osigurava ljepljivi sloj.

PEX-AL-PEX

PEX-AL-PEX cijevi kombiniraju pozitivna svojstva plastike sa svojstvima aluminija. Cijevi karakteriziraju visoka temperatura, tlak i stabilnost dimenzija, kao i nepropusnost za kisik. Čak i mali radijusi savijanja mogući su ručno.

PERT-AL-PERT

PERT-AL-PERT peteroslojna cijev tipa "M", koja je pogodna za upotrebu u sustavima plošnog grijanja zbog svoje fleksibilnosti, dimenzionalne stabilnosti i zaštite od difuzije kisika zbog (lako otpuštajućeg, mekšeg) aluminijskog sloja.

Kod sustava montažne šine, možete na zidove od opeke ugraditi cijevi za grijanje u zavojitom obliku. Da biste to učinili, pričvrstite montažne šine na zid na udaljenosti od 35-45 cm, a cijevi učvrstite pomoću pričvrsnih kopča "U".

Polja grijanja rade se od PERT-EVOH cijevi promjera 10 mm. Zavojiti dizajn, nalik zmiji, može se postaviti okomito ili vodoravno, ovisno o raspoloživom prostoru, a preporuča se korištenje rješenja s najmanje savijanja.

Kako su u našoj ponudi dužine cijevne zavojnice od 120 i 240 m preporučamo instaliranje polja od maksimalno 40 metara cijevi kako bi se postiglo najučinkovitije moguće polaganje cijevi. Treba uzeti u obzir da sva polja spojena na jednu liniju distribucije imaju otprilike jednaku dužinu. Ako to nije moguće, odstupanje nikada ne smije prelaziti 10%.

Dozvoljena ukupna dužina polja spojena na jednu liniju distribucije je 160 m s maksimalnom dužinom od jednog polja od 40 m. Kako bi se dobile čvrste i ravne cijevi koje se ne uvijaju, šine se trebaju smjestiti na razmak od 350-450 mm.

Žbuka bi trebala biti prikladna za tu svrhu, tj. ni u kojem slučaju se ne koristi toplinska izolacijska žbuka ili lagana žbuka. Žbuka koja pokriva montažnu šinu i cijevi mora imati debljinu od najmanje 10 mm preko cijevi. Kako bi se spriječilo pucanje, mora biti ojačana staklenom mrežom na način da mreža ne dodiruje cijevi, već se nalazi u sloju za pokrivanje.

Falfűtés borító

Pipelife Video: Ugradnja sustava za zidno grijanje i hlađenje

Pogledajte naše videozapise za ugradnju koje nudimo za mnoge proizvode i načine spajanja. Pogledajte naš Youtube kanal.

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam upit i odaberite na koji način želite da Vam se povratno javimo

Povratni poziv

Online upit
Kontaktirat ćemo Vas putem poziva
Online upit
Kontaktirat ćemo Vas putem emaila

Podijeli:

Alati za projektante

Za lakši odabir proizvoda ili izračun dimenzija koje su Vam potrebne odaberite jedan od naših alata.

Centar za preuzimanje

Sve što vam je potrebno na jednom mjestu. Pronađite i preuzmite aktualne kataloge, cjenike ili upute za ugradnju.

Niste pronašli ono što tražite?
Sada nastavite pretraživati ​​u našem centru za preuzimanje.

Pipelife internet trgovina

Web trgovina namijenjena našim poslovnim partnerima i suradnicima kako bi na jednostavniji način nastavili zajedničku suradnju!

Maloprodajna internet trgovina

Pipelife poslovnice

Kontaktirajte nas

Zainteresirani ste za neki naš proizvod,trebate pomoć oko projektirana ili ugradnje, slobodno nas kontaktirajte!

Povratni poziv

Povratni poziv
E-pošta