Floortherm podno grijanje

NOVA GENERACIJA PODNOG GRIJANJA

Kod podnog grijanja, topla voda koja teče kroz toplinske vodove postavljene na pod zagrijava podnu strukturu koja ravnomjerno raspoređuje toplinu u sobi. Podno grijanje može se koristiti samostalno ili zajedno, u kombinaciji s drugim vrstama plošnog grijanja ( zidno grijanje, stropno grijanje).

Budući da grijanje, odnosno hlađenje strukture poda (betona) traje relativno dugo vremena, sustav ima veću inerciju temperature. Zato se podnog grijanje, u kombinaciji s drugim plošnim grijanjima, može koristiti kao temperirajuće grijanje. Tako, podno grijanje osigurava konstantan protok topline i ugodnu, umjerenu temperaturu poda, dok grijanje zidova ili stropa pokriva ostatak potrebnih performansi grijanja i osigurava relativno brzu regulaciju temperature prema potrebi (toplinska inercija žbuke debljine 2-3 cm je mala).

Vrlo važno je napomenuti da moderno podno grijanje radi s niskom temepraturom vode što vodi do niske (27-29°C) temperature poda u stambenom području. Ta niska razlika u temperaturi između zraka u prostoriji i površine poda ne uzrokuje cirkulaciju prašine u zraku (kao što je to bilo prije kada se pod zagrijavao mnogo jače).

Prednosti podnog grijanja:

 • bolji osjećaj temperature
 • ušteda toplinske energije (niža prosječna temperatura vode za grijanje)
 • ravnomjerna raspodjela površinske temperature
 • fleksibilan raspored namještaja i drugih sadržaja

U sustavu podnog grijanja FLOORTHERM dostupne su dvije vrste cijevi. Jedna od njih je PERT / AL /PERT cijev (s aluminijskim slojem) od pet slojeva i tipom "M" koji se primjenjuje za uporabu u sustavima podnog grijanja zbog svoje visoke fleksibilnosti, stabilnosti oblika i nepropusnost kisika zahvaljujući aluminijskom sloju. 

Drugi tip cijevi je PERT / EVOH / PERT. Ta cijev je tip "P", a također ima pet slojeva. Ovdje je tlačna cijev PERT (polietilen s povećanom toplinskom otpornošću), u kombinaciji s plastičnim slojem EVOH (etil-vinil-alkohol), koji također štiti od ulaska kisika. Sloj zatvaranja napravljen od EVOH-a značajno smanjuje difuziju kisika kroz stranice unutarnje cijevi, učinkovito sprječava procese oksidacije u toplinskom krugu-tako da se može izbjeći korozija bojlera ili radijatora. EVOH sloj je okružen slojem istog materijala kao i unutarnja cijev, što ga štiti od vanjskih oštećenja. Kontinuirani kontakt između slojevi omogućeni su slojem ljepila. 

Cjevovodi za podno grijanje PERT moraju biti temperirani na ispod 10 °C prije polaganja i nisu dopušteni za polaganje ispod 5 °C.

SISTEMSKA ROLA

FLOORTHERM izolacija (FT-ROLLE+) je EPS polistirenska podna izolacija izrezana u odjeljke za bolju obradu, debljine 3 cm, s filmom termičkog zrcala pojačnim fiberglasom. Izolacija se pruža pomoću oznaka na mreži rastera što olakšava rezanje izolacije i brzo postavljanje cijevi za grijanje. Preporuča se unaprijed napraviti projekt za instalaciju.

Izolacija FLOORTHERM ima preklapanje širine 4 cm, tako da se lako mogu pričvrstiti jedni na druge. EPS 100 izolacija ima kapacitet opterećenja do 2,4 t / m2 i podijeljen je u blokove radi lakšeg rukovanja (pakiranim u jedan).

SUSTAV PLOČA S ČEPOVIMA

Nudimo nekoliko vrsta ploča s čepovima:

 • Raster ploča (bez izolacije) izrađena je od tvrde polietilenske folije debljine 1 mm za cijevi od 16 i 17mm, ukupne visine 20mm. Dimenzija ploče je 1400x800 mm, a korisna površina 1,12 m2/kom
 • Stiropor ploča s odvojivom polietilenskom folijom debljine 0,6 mm, za cijevi 16 i 17 mm, ukupne visine 33 mm. Dimenzija ploče je 1400x800 mm, a korisna površina 1,12 m2/kom.
 • Stiropor ploča s odvojivom polietilenskom folijom debljine 0,6 mm, za cijevi 16 i 17 ukupne visine 52 mm. Dimenzija ploče je 1400x800 mm, a korisna površina 1,12 m2/kom.
 • Stiropor ploča s polietilenskom folijom za cijevi od 16 do 18 mm, ukupne visine 47 mm. Korisna površina iznosi 0,96 m2/kom.

CIJEVNA IZOLACIJA

Služi za apsorpciju toplinskog širenja betona duž zida, kao i za unutarnju ekspanziju površine. Njegov materijal nije upijajući, pjenasti polietilen. Debljina 4 mm, duljina zavojnice od 15 metara.

dilatációs szegélyszalag padlófűtéshez
dilatációs szegélyszalag padlófűtéshez

Cijev za podno grijanje mora biti pričvršćena na izolaciju pomoću stezaljke za pričvršćivanje. Klamerica se koristi za rad bez napora, bržu instalaciju, eliminirajući potrebu savijanja i spuštanja na koljena. Broj i položaj stezaljki treba odabrati prema vrsti cijevi i procijenjenoj udaljenost između cijevi. Ovisno o vrsti cijevi koja se koristi, postavite luk s dvostrukim stezaljkama na oba kraja kada koristite PERT-EVOH-PERT cijev ili samo jednu kada koristite PERT-AL-PERT cijev. Na ravnim područjima, pričvrstite cijev na svakih pola metra. (Aluminijska cijev ima veću stabilnost oblika stoga treba manje stezaljki. Zbog materijala ojačanog staklenim vlaknima, izvlačenje stezaljki na destruktivan način nije moguće.

Rögzítőszerszám és -tüske

RAZDJELNIK

Razdjelnici od nehrđajućeg čelika srce su sustava Floortherm i dostupni su u sljedećim verzijama:

 • 2–12 krugova s ​​okruglom razdjelnom cijevi od 1 inča - opcionalno s instalacijskim setom za mjerenje topline
 • 2–12 krugova s ​​okruglom distribucijskom cijevi od 1 inča s automatskom regulacijom protoka
 • 13–15 krugova s ​​posebnim profilom (odgovara približno 6/4 ")
Uz to, sustav Floortherm nudi i kutne i kuglaste ventile za optimalno spajanje na razdjelnik.

Pipelife vam nudi razvodne ormare podžbukne i nadžbukne za pokrivanje razdjelnika. Koriste se za skrivenu montažu i za zaštitu elemenata od prljavštine ili oštećenja.

Postavite duž zidova izolacijske trake za ekspanziju (oni su oblikovani kao "L", mogu se lomiti, postaviti na bazu). Zatim rastvorite izolatore, pričvrstite ih jedne na druge ljepljivom trakom na preklopima. Na zidu, podna izolacija treba biti postavljena na "donji" dio ekspanzijske trake.

Polaganje cijevi moguće je u dvije varijante: serpentina (zmija) ili spiralno (zbog iste površinske temperature preporučuje se spiralni krug). Pričvrstite pričvrsne kopče na ravne dijelove svakih pola metra, preko krivina – na počecima i krajevima - dvostruko (čvrsto pritisnute jedna do druge).

Cijevi koje prelaze dilataciju moraju proći kroz razmak ekspanzije u zaštitnoj cijevi tako da duljina zaštitne cijevi bude najmanje 10 cm na obje strane. Da biste uzdigli cijev na razdjelnik trebate koristiti potpornike za savijanje. Cijevi se priključuju na razdjelnik s mjeračem protoka s Eurocone priključcima. Pridržavajući se pravila ispitivanja tlaka i betoniranja pod tlakom, cijevi moraju biti prekrivene slojem od najmanje 5 cm, računajući od gornjih rubova.

Postavite procijenjeni protok u svakom krugu na povratnom regulatornom ventilu pomoću plavog ključa (isporučenog) i razmotrite stvarnu vrijednost na mjeraču protoka na strani napajanja.

Kontrola grijanja i hlađenja

Za ekonomičan rad grijanja i hlađenja potreban je pouzdan, ekonomičan sustav upravljanja koji se temelji na potražnji. Da biste odabrali pravo rješenje, morate znati strukturu sustava kojim želite upravljati, parametre jedinica kojima želite upravljati, vrstu zadataka koje treba izvršiti i, usput, očekivanja korisnika.

gipszkarton panel beépítve álmennyezeten

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam upit i odaberite na koji način želite da Vam se povratno javimo

Povratni poziv

Online upit
Kontaktirat ćemo Vas putem poziva
Online upit
Kontaktirat ćemo Vas putem emaila

Podijeli:

Alati za projektante

Za lakši odabir proizvoda ili izračun dimenzija koje su Vam potrebne odaberite jedan od naših alata.

Centar za preuzimanje

Sve što vam je potrebno na jednom mjestu. Pronađite i preuzmite aktualne kataloge, cjenike ili upute za ugradnju.

Niste pronašli ono što tražite?
Sada nastavite pretraživati ​​u našem centru za preuzimanje.

Pipelife internet trgovina

Web trgovina namijenjena našim poslovnim partnerima i suradnicima kako bi na jednostavniji način nastavili zajedničku suradnju!

Maloprodajna internet trgovina

Pipelife poslovnice

Kontaktirajte nas

Zainteresirani ste za neki naš proizvod,trebate pomoć oko projektirana ili ugradnje, slobodno nas kontaktirajte!

Povratni poziv

Povratni poziv
E-pošta