Gas Stop sigurnosni sustav

Poduzeća za opskrbu plinom vjeruju u Gas-Stop™ od 1992. godine, koji je spriječio više od 30.000 curenja plina u više od 40 zemalja. Taj ventil za prekomjerni protok korišten od međunarodnih operatora plina, fiksni je dio modernih mreža za opskrbu plinom instaliran u više od 7 milijuna mreža.

 
Oštećeni plinovod predstavlja ozbiljnu opasnost za zdravlje i sigurnost. U slučaju oštećenja, Pipelife Gas-Stop™ odmah zatvara plinske cijevi, čime se eliminiraju svi zdravstveni i sigurnosni rizici, izbjegava šteta na javnom i privatnom vlasništvu, a pritisak plina u cijevnom sustavu ostaje dosljedan.
 
Osnovne prednosti Pipelife Gas-Stop™ -a:
 
  • Poboljšana sigurnost sprečavanjem curenja plina
  • U slučaju curenja plina, neposredna zaštita do dolaska servisnog tima
  • Otklanjanje istjecanja plina često zahtjeva spektakularnu akciju u javnosti. Oštećenja na priključnim vodovima opremljenim Pipelife Gas-Stop™ ne zahtijevaju takve akcije.

 

Kako radi Gas-Stop™

Mrežnom operateru može trebati i do 30 ili više minuta da stigne na mjesto curenja dok se Gas-Stop™ automatski i brzo zatvara.

Kada se prekorači definirana granica protoka, Pipelife Gas-Sto™ zatvara priključne vodove u djeliću sekunde, a glavne plinovode u roku od nekoliko minuta. Povećani tlak prisiljava zaporni element da se povuče u protok, a zbog tlaka u cijevnoj mreži ventil ostaje sigurno zaključan. 

Nakon otklanjanja uzroka istjecanja (popravak oštećenja na cjevovodu) automatski se ujednačuje tlak i postepeno otvara Gas-Stop™.

Gas Stop functional picture

GAS-STOP™ ZA priključne vodove

Jedan od najčešćih uzroka curenja plina je oštećenje priključnih vodova tijekom iskopa, što rezultira potencijalnim nesrećama. 

U slučaju oštećenja cijevi od glavnog voda do regulatora tlaka, Pipelife Gas-Stop™  integriran u sustav automatski se zatvara čim protok padne ispod navedene granice. To osigurava sigurnost za sve ljude i uređaje priključene na plinsku mrežu.

Installation of Gas Stop system

GAS-STOP™ za glavni vod

Gas-Stop™ pruža preventivne i sigurnosne mjere za uklanjanje niza problema koji se mogu pojaviti kada su glavni vodovi oštećeni:

  • masovan prekid u opskrbi ako pad tlaka dosegne vrlo nisku razinu
  • dugo vrijeme putovanja do mjesta oštećenja zbog gustog prometa može odgoditi popravak i tako uzrokovati veću štetu / nesreće
  • ozbiljne nesreće i oštećenja zbog visokih tlakova s ​​vrlo velikim količinama plina koji izlazi
3D model depicting excavations with a damaged gas pipe | Pipelife

osiguranje kvalitete

STROGO TESTIRANJE

Ispitivanje se odnosi kako na pojedinačne komponente tako i na krajnje proizvode. Gas-Stop™ se nikada ne smije zatvoriti tijekom normalnog rada, ali se mora zatvoriti prema zadanim parametrima zatvaranja u slučaju oštećenja. Protok zatvaranja i brtvljenje svakog pojedinog Pipelife Gas-Stop™ mjeri se i bilježi na potpuno automatiziranom ispitnom stolu.

BILJEŽENJE PROIZVODA

Rezultati ispitivanja dokumentiraju se na samom proizvodu dodjeljivanjem serijskog broja. Svi rezultati ispitivanja pojedinih komponenata također su povezani s ovim serijskim brojem, osiguravajući nesmetanu sljedivost.

POUZDANA RJEŠENJA

Kako bi se zajamčilo pouzdano funkcioniranje u praktičnim radnim situacijama, proizvodi se također ispituju na ispitnom stolu za prirodni plin. Ovaj se sustav također koristi za simulaciju praktičnih uvjeta za daljnji razvoj proizvoda Gas-Stop™.

mogućnosti ugradnje

Kako bi se zaštitila najveća moguća duljina plinovoda, Gas-Stop™ se ugrađuje što je bliže moguće glavnom vodu. Ugradnja se obično vrši posebnim dijelom cijevi. Osim dolje navedenih standardnih načina ugradnje, na zahtjev je moguća i prilagođena ugradnja (npr. čelični adapter ili slično).

Gas-Stop integrated into the certified part of the pipe. Adapter made of PE 100

PE adapter: Tip serije GSA

Gas-Stop™ je već integriran u certificirani dio cijevi. (Adapter izrađen od PE100 / SDR 11)

Gas-Stop inserted exactly into the outlet of compatible saddles

Sedlo s nožem: tip serije GS

Gas-Stop™ umetnut je točno u izlaz kompatibilnih sedla, za jednostavnu ugradnju bez mehaničkih alata.

Gas-Stop integrated into the electrofusion fitting

Elektrofuzijska spojnica: Tip GSAE

Pipelife Gas-Stop™ već je integriran u elektrofuzijsku spojnicu.

Pipelife Video: Kako radi sigurnosni sustav Pipelife Gas Stop™

Pogledajte naše instalacijske videozapise koje nudimo za mnoge proizvode i načine spajanja. Pogledajte naš Youtube kanal.

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam upit i odaberite na koji način želite da Vam se povratno javimo

Povratni poziv

Online upit
Kontaktirat ćemo Vas putem poziva
Online upit
Kontaktirat ćemo Vas putem emaila

Podijeli:

Alati za projektante

Za lakši odabir proizvoda ili izračun dimenzija koje su Vam potrebne odaberite jedan od naših alata.

Centar za preuzimanje

Sve što vam je potrebno na jednom mjestu. Pronađite i preuzmite aktualne kataloge, cjenike ili upute za ugradnju.

Niste pronašli ono što tražite?
Sada nastavite pretraživati ​​u našem centru za preuzimanje.

Pipelife internet trgovina

Web trgovina namijenjena našim poslovnim partnerima i suradnicima kako bi na jednostavniji način nastavili zajedničku suradnju!

Pipelife poslovnice

Kontaktirajte nas

Zainteresirani ste za neki naš proizvod,trebate pomoć oko projektirana ili ugradnje, slobodno nas kontaktirajte!

Povratni poziv

Povratni poziv
E-pošta