Choose your region
Kontakt
KONTAKTIRAJTE NAS
Obavezna polja su označena sa *.
KONTAKT | HRVATSKA
Menu

Raineo®

Sustav za gospodarenje oborinskim vodama


Danas smo svjedoci neuobičajenih vremenskih uvjeta uzrokovanih globalnim klimatskim promjenama: obilnim kišama, dugotrajnim sušama, vrućinama i naglim poplavama.


Zbog izostanka sustavnog pristupa gospodarenja oborinskim vodama, nagle poplave su karakterizirane npr. izraženom erozijom, zagađenjem voda, pa čak i većim porezima. Bez sustava kao što je patentirani Raineo® sustav, kojeg Pipelife ponosno nudi, oborinske vode se ne mogu učinkovito prihvatiti, zadržati (pohraniti) i ponovno koristiti.


Raineo® će prihvatiti i pohraniti višak oborinske vode te je također zaštititi od zagađenja. Tako pohranjena voda se može ponovno koristiti za npr. sanitarne potrebe, pranje javnih površina te navodnjavanje. Neovisno o načinu primjene, Pipelifov Raineo® sustav će desetljećima brinuti o ovom važnom prirodnom resursu.


Raineo® je podzemni sustav koji funkcionira pod različitim okolnostima i za različite namjene. To omogućava korisnicima i zajednici da izaberu željeni način prikupljanja, pohranjivanja i korištenja oborinskih voda.


Ovisno o okolnostima i namjeni, svi dijelovi Raineo® sustava su osmišljeni i izvedeni maksimalno prilagodljivo za prikupljanje, odvođenje, pročišćavanje, pospremanje te za ponovno korištenje ili ispuštanje oborinskih voda.


Oborinsku vodu treba prihvatiti na niz mjesta (točaka) pomoću linijskih rešetki, slivnika, drenaže ili propusnih kolnika.

Prikupljene oborinske vode treba odvesti do mjesta njihovog zadržavanja ili ispuštanja, za što je najbolje koristiti neki od naših izvrsnih cijevnih sustava.


  • Pragma® (patentirani korugirani cijevni sustav)
  • PP Master
  • PVC glatke cijevi
  • Polipropilenska okna i inspekcijske komore


U slučaju potrebe i u suradnji s drugim Pipelife stručnjacima diljem Europe, naši će vam projektanti ponuditi pomoć ili iznaći najbolje rješenje.


Katalog možete pogledati na ovom linku: RAINEO


Za više informacija kontaktirajte nas putem info@pipelife.hr